Alkalmazás, felhasználás

A jobb látás és a jobb közérzet jó ok arra, hogy a Viva-Lite® teljes spektrumú lámpákra váltsunk.

Habár a Viva-Lite® bármely helyiséget jobban megvilágítja és kellemesebbé teszi, különböző alkalmazás és jellemző iparág is van, amelyben jeleskedik.


1. Jobb látás – színhűség

Amagas színvisszaadás a legfontosabb jellemző sok vállalat és „színérzékeny” vállalkozás számára. Viva-Lite® a tökéletes megoldás, mert még a fluoreszkáló alkotóelemeket tartalmazó tárgyak és anyagok esetén is természetesen reprodukálja a színeket.

Emiatt különösen értékes a Viva-Lite® a fogorvosok számára és a fogtechnikában, ahol az elkészített fogsor 100%-osan meg kell egyezzen az eredeti fogak színével.

Hasonlóan népszerűen alkalmazzák a ruhaüzletekben és butikokban. Volt már olyan, hogy vettél egy kék inget, amiről kint a napon kiderült, hogy valójában zöld?

És végül, de nem utolsó sorban, a Viva-Lite® megfelelő fényt biztosít az irodákban, tanulószobákban és olvasótermekben, ahol a mesterséges fény a mindennapok velejárója.

A színhűség jelentőségét felismerő jellemző üzletágak és iparágak:

 • kiskereskedések (ruházat, ékszer, virágbolt, stb.)
 • fogászat (fogorvosok és fogtechnikusok)
 • grafikai tervezés, fotográfia, nyomdaipar
 • galériák és múzeumok


A Viva-Lite® lámpák előnyös elrendezésével jelentős növekedés várható a kihelyezett termékek eladását tekintve: az élelmiszerek frissebbnek tűnnek, a virágok és a növények gyorsabban nőnek és kevésbé érzékenyek a kártevőkkel szemben, a festmények fényesebbé, az ékszerek pedig csillogóbbá válnak.


2. Jobb közérzet - egészség és harmónia

Érezd jól magad! Tény, hogy a fény nem csak az immunrendszerünket, de a lelkiállapotunkat, az általános egészségünket és jóllétünket is meghatározza.

Ezért a Viva-Lite® spektrum az otthonokban és irodákban az élethez és a munkához ideális környezet megteremtését célozza meg. Elvégre, ha a minket körülvevő környezet kellemes, akkor önkéntelenül is alkotóbbakká és produktívabbakká válunk. A helyiség rossz megvilágításából származó figyelemhiány bármikor ellensúlyozható a Viva-Lite® teljes spektrumú lámpákkal.

A szem megerőltetése, a fejfájás és a kimerültség ellenőrzés alatt tartható a mesterséges világítás esetleges kedvezőtlen hatásainak minimalizálásával. A villogás és a rossz világítás is felelőssé tehető a stresszért, agresszivitásért, hiperaktivitásért és az olvasási nehézségekért azoknál az embereknél, akiket gyakran félrediagnosztizálnak.

A Viva-Lite® hatása a stressz csökkentése, a fejfájás mérséklése és a kommunikáció és a termelőképesség növelése a vállalatoknál.

Ahol a Viva-Lite® egészségügyi előnyei már nagy javulásokat okoztak:

 • iskolák, óvodák, szanatóriumok, egyetemek
 • kórházak
 • irodák és otthonok
 • gyárak, különösen a többműszakban működőknél


A fent említett problémák többségére egyszerű megoldást jelenthet a lámpák lecserélése. Ha állandó vagy rendszeres fejfájástól szenved a munkahelyén, akkor próbálja ki és tapasztalja meg, hogy milyen nagy hatással van ránk a fény spektruma, nap mint nap!


3. Hatékonyabb munkavégzés - Gazdasági és teljesítménybeli előnyök

Atermelőképesség és az alkotóképesség növekedése, a koncentráció hiányából származó hibák számának csökkenése, a betegség miatti kevesebb hiányzás mind olyan tényezők, amelyek jelentős mértékben javíthatók jó világítással és ennél fogva egyértelmű gazdasági előnyöket kínál a rossz világítású irodákkal szemben.

A Viva-Lite® lámpák rendkívül hosszú élettartamúak miközben a fogyasztásuk is kicsi. Ha a Viva-Lite® teljes spektrumú lámpákat elektromos előtéttel együtt használjuk, akkor amellett, hogy jelentős kb. 1/3-os fogyasztáscsökkenést érünk el, a fénycsövek élettartama is megnő: majdnem megduplázódik, másképp fogalmazva, két csere helyett egyszer kell cserélni őket.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nagy színvisszaadású (>95 Cri) teljes spektrumú lámpák fényénél könnyebb olvasni és dolgozni.

Szembetűnő költségmegtakarítást, hatékonyság- és termelékenységnövekedést figyeltek meg:

 • farmerek, különösen a baromfitenyészetekben
 • állatkertekben és állatházakban (főleg papagájoknál és madaraknál)
 • kertészetekben és üvegházakban
 • irodákban, kórházakban és a kiskereskedelemben


Ez csak néhány példa, amelyben jelen pillanatban a Viva-Lite® a világ sok országában növeli a termelékenységet, pénzt és energiát takarít meg, miközben javítja a minden nap mesterséges fény mellett dolgozó emberek általános egészségét és lelkiállapotát.


Mi a következő?Reméljük tetszett a látogatás a Viva-Lite® honlapján és örömünkre szolgál a visszajelzésed.

Szín hőmérséklet összehasonlítás

Viva-Lite® 5500K Normal 2700K

Másik példa...


Tudtad?

"The proportion of students with dental caries lit with full spectrum lamps was lower than the proportion of students with caries in the classroom lit with normal fluorescent lamps."

Mayron, Ott, Amontree and Nations

Show me another quote...


Előtte és utána fotók

Send us your before/after photos...


Vásárlói visszajelzés


Életterek kivilágítása

Az otthonodban vagy az irodádban:

Világíts teljes spektrumú lámpával. Ez energiát spórol meg és pozitív hatása van az éghajlatra. Élvezni fogod a fényt, amely alatt jól fogsz látni és látni fogod a színek valódiságát és az árnyékok természetességét.

Gyermekek szobája:

A jó megvilágítás pozitívan befolyásolja a gyermek olvasási és tanulási képességét.

A szüleid otthona:

Adj nekikk Viva-Lite-ot ajándékként. Azonnal jobban fognak látni.

Iskolák:

Beszélj a Viva-Lite-ról és a fény fontosságáról a gyermekeid tanárainak. Az olvasási sebességük gyorsabb lesz és a tanulásuk is eredményesebb.

Kórházak:

Senki sem élvezi, ha sokáig kórházban kell lennie. Tanulmányok kimutattták, hogy a teljes spektrumú világítás csökkenti a műtétek utáni gyógyulási időt. Kérdezze meg a kórházi személyzetet, hogy fel vannak e szerelve teljes spektrumú lámpákkal.

A munkahelye:

Ajánljon egy kockázat mentes ingyenes 4hetes próbaidőszakot. Készítsen fotókat és felmérést a kollégáival mielőtt és miután elkezdték használni a Viva-Lite lámpákat és mutassa meg a főnökének. Az eredmény magáért fog bezsélni...

Kattintson ide, hogy jelentkezzen egy ingyenes kockázatmentes 4 hetes próbaidőszakra...